Nationale Derby der Junioren Mantes la Jolie

 

Winnaar Comb. Seelen Borne

Het waren de echte jonge duiven specialisten, liefhebbers die nog een gooi wilden doen naar een top eind klassering van de Fondclub Twente maar toch ook overnachtspelers die donderdag hun jonge duiven, totaal 675, inkorfden in Borne. Voor allen gold dat het voor de duiven na de afgelasting van de vlucht vanuit Chalons een sprong was van ongeveer 140 kilometer.

Zaterdag bleek al snel dat een lossing i.v.m. zware bewolking niet mogelijk was. Zondag was het beduidend beter en om 08.00 uur klonk het startschot in het westelijk gelegen Mantes la Jolie.

Het was de 667 een forse kras duivin van de Comb. Seelen , die, als 1e getekende van de 10 meegegeven duiven werd ingekorfd, de 512 kilometer als snelste wist te overbruggen. Deze duivin die telkens op hetzelfde stekkie in het hok terug te vinden is en waar regelmatig een jonge doffer achteraan liep arriveerde om 14.16 uur met een snelheid van ruim 81 km per uur op de thuisbasis. De 667 had reeds enkele prima prestaties behaald op de voorgaande 6 jonge duiven vluchten wat resulteerde dat ze kampioenduif jong was in het Samenspel Borne. Van zowel vader- als moederskant vinden we de NPO Winnaar Ablis van Comb. Seelen terug in de stamboom. Op plaats 10 heeft de Comb. Seelen hun 2e duif thuis.

Henk Olthuis die de laatste jaren prima presteert met zijn jonge duiven constateerde om 14.17 uur zijn 586 en behaalde de zilveren plak. De 586 is een echte klasbak getuige de kringoverwinning  op Laon 2 weken geleden  tegen 3187 duiven. Henk zal hoge ogen gaan in de diverse jonge duiven kampioenschappen.

Dan komt de trein bij de familie Beverdam op gang, zoon Dennis constateerde 5 duiven in 4 minuten en legde beslag op de plaatsen 3,4,6,7 en 9 en maar liefst 18 duiven in de top 40. Vader Herman werd 5e en sloot hiermee een prima seizoen af. Martin Aaftink generaal speler bij uitstek behaalde een keurige 8e plek.