Voorbeschouwing vlucht Bergerac (ipv. DAX)

Dinsdag 4 augustus staat de vierde marathonvlucht op de kalender vanuit DAX.

Vorig jaar (2019) stonden 667 duiven in het VNCC concours.
De overwinning ging naar Frank Kwekkeboom uit Enschede. Met zijn topdoffer 17-462 pakte hij niet alleen de 1e in het VNCC concours maar tevens de 1e Nationaal Sector 3!!.

Wie wordt dit jaar de winnaar van de vlucht DAX?

In de loop van deze week en in het weekend worden hoge temperaturen verwacht. Via deze link kunt u de weersverwachting zien voor het komende weekeind.

Voor de vlucht vanuit Dax is het Hitteprotocol van kracht. Het van kracht zijnde hitteprotocol schrijft onder andere voor het aantal duiven per mand te verlagen naar 23 duiven per mand. En minimaal de bovenste rij manden in de auto moet leeg gelaten worden.

Door de aanhoudende warmte op de gehele vlieglijn zijn de midfondvlucht en jonge duivenvluchten voor komend weekeind afgelast.

Update 6-8: 12.00 uur
Voor de marathonvlucht is de losplaats DAX gewijzigd in Bergerac. Een inkorting van de vlucht met circa 170-175 kilometer.
Het is de bedoeling om de duiven vrijdagmorgen om 10.00 uur te lossen!!

Update 6-8: 16.30 uur
De duivenwagens (2) zijn gearriveerd in Bergerac met de bedoeling daar vrijdag gelost te worden. Inmiddels zijn de duiven voorzien van vers drinkwater. Later op de middag zullen de duiven worden gevoerd. Op dit moment is het op de losplaats zonnig en licht bewolkt en circa 36 graden Celsius.

Update 7-8: 07.45 uur
Het is over de gehele vlieglijn mooi weer met een kalme zuidoosten en naar oosten draaiende wind.
De begeleiders maken zich gereed om de duiven om 10.00 uur te lossen.

De duiven zijn om 10.00 uur gelost.

Allen veel succes gewenst.

Vluchtsponsor: Madison Tuintextiel en parasols, Almelo.

 

Posted in Uncategorized.